Normal_sporthal__sport__tribune

Woensdag streden vier middelbare scholen en drie scholen voor voortgezet speciaal onderwijs om de titel Sportiefste V(S)O-school van Nederland 2018. De finale vond plaats in het sportcomplex van de Hogeschool Arnhem Nijmegen. Twee Gezonde Scholen werden winnaar: het Christelijk Lyceum Veenendaal is de sportiefste middelbare school en Aventurijn uit Almere werd uitgeroepen tot winnaar van de Sportiefste VSO-school. Dit meldt Gezonde School.

Het sportieve event werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door de Koninklijke Vereniging voor Lichamelijke Opvoeding (KVLO) in samenwerking met onder meer NOC*NSF, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Special Heroes.

De Aventurijn won een watersport-tweedaagse bij het Riobinson Crusoë Eiland en een waardecheque van 500,- euro. De jury was onder de indruk van de manier waarop het kind centraal wordt gesteld op de school. Alle kinderen bewegen op hun eigen niveau. De andere twee genomineerde scholen ontvingen een geldprijs van 1.500,- euro.

Het Christelijk Lyceum Veenendaal beheerst volgens de jury de kunst om alle leerlingen te verleiden te gaan bewegen en ook in beweging te blijven. Daar voor won de school een waardecheque van 3.000,- euro. De andere genomineerde scholen ontvingen een cheque van 1.500,- euro. Yvonne Sanders, projectleider Deskundigheidsbevordering Gezonde School overhandigde de winnaars en genomineerde scholen een felicitatiepakket.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids