Eigenlijk zat het er al aan te komen, maar naast agressie en andere verschijnselen wordt gamen nu ook opgelegd dat het ADHD veroorzaakt bij kinderen.

In een jaar tijd heeft de Official Journal of the American Academy of Pediatrics 1323 basisschoolkinderen gevolgd in hun ontwikkeling. Uit hun onderzoek blijkt dat kinderen die meer dan twee uur per dag achter de computer of televisie zitten vaak een kortere aandachtsduur hebben. Hetgeen ook wel als ADHD wordt bestempeld.

Vooral games zouden schadelijk zijn voor de concentratieduur van jongere kinderen. Dit omdat games vaak samen gaan met snel wisselende beelden die het kind mentaal beïnvloeden. Ook vragen games om zo veel aandacht van de kinderen dat ze hun aandacht voor de echte wereld laten wegslippen.

Echter is de redenering andersom ook mogelijk. Zo wordt gesteld dat kinderen die al een lichte vorm van ADHD hebben vanzelf worden aangetrokken tot gamen, overmatig TV kijken en computeren. Op deze manier zou het gebrek aan langdurige aandacht alleen maar erger worden.

Bron: xgn.nl