Normal_notities__papieren__administratie__boekhouding__rapporten

De J.H. Donnerschool in het Gelderse De Glind wil meer te weten komen over de leerlingen die op de school worden geplaatst. Aanleiding voor die wens is een onderzoek dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd doet bij ggz-instelling De Waag, waar oud-leerling Brian N. werd behandeld. Dat meldt het AD.

N. verkrachtte en vermoordde afgelopen zomer Romy Nieuwburg, eveneens leerling van de J.H. Donnerschool.  N. werd in De Waag al eens eerder behandeld voor een zedenmisdrijf. Daarvan was de school voor speciaal onderwijs niet op de hoogte. De onderwijsinstelling wil daarom weten welke informatie over een leerling moet worden doorgespeeld. Waar de grens ligt wat betreft de uitwisseling van gegevens en wie die informatie moet verschaffen, wordt momenteel nog onderzocht.

De directeur van de J.H. Donnerschool, Jan Hofman, zegt geen genoegen te nemen met een strafrechtelijk proces wat betreft de zaak N. Zelf verantwoordelijkheid nemen is volgens hem op zijn plaats. Hij wil dat de school er alles aan doet om uit te zoeken of er meer over de achtergrond van N. bekend had moeten zijn.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids