Normal_bril_slechtziend__blind_lezen
Op dinsdag 12 december bestaat REA College Ermelo 40 jaar. REA College is ontstaan als samenwerkingsverband tussen Bartiméus, Heliomare en Pluryn en wilde oorspronkelijk 'een belangrijke bijdrage leveren aan het zoeken naar arbeidsmogelijkheden voor visueel gehandicapte jongeren'. Dit meldt Bartiméus.
In 1976 startte toenmalig Sonneheerdt de Vakopleiding en in 1977 werd de opleiding door minister Boersman geopend. De Vakopleiding wilde 'een belangrijke bijdrage leveren aan het zoeken naar arbeidsmogelijkheden voor visueel gehandicapte jongeren'. Het was een experiment op eigen risico, maar nu 40 jaar later is REA College een landelijk erkend opleidingscentrum. 
 
REA staat voor Route-Educatie-Arbeid. De eindbestemming is een baan, de route is een beroepsopleiding. REA College heeft 13 locaties door heel Nederland waarbij er een goede samenwerking is met roc’s en partners in het bedrijfsleven, zoals ook Bartiméus. 90 procent van de studenten slaagt voor zijn of haar beroepsopleiding. En meer dan 60 procent van de afgestudeerden vindt een reguliere baan.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids