Normal_rss_entry-110194

Een schoolgebouw in Sliedrecht waarin onder meer een basisschool, een school voor speciaal onderwijs en kinderopvang zijn gevestigd, gaat twee dagen dicht in verband met onderzoek naar de betonvloerconstructie. Dat heeft de gemeente Sliedrecht zondag laten weten. Dit melden ANP en VOS/ABB.

Uit een inventarisatie van de gemeente bleek dat in het gebouw van de brede school Baanhoek dezelfde vloerconstructie is toegepast als in de ingestorte parkeergarage in Eindhoven. Op basis van een eerste technisch onderzoek blijkt dat er geen acute maatregelen nodig zijn. Het onderzoek is echter nog niet afgerond. De gemeente wil geen enkel risico nemen en heeft daarom besloten het gebouw in ieder geval nog twee dagen te sluiten in afwachting van de resultaten. Het gebouw in de wijk Baanhoek-West is sinds september 2016 open.

Meerdere scholen hebben al maatregelen genomen omdat er twijfels zijn over de vloerconstructie. Zo sluit het gebouw Leerpark Presikhaaf te Arnhem ook voorlopig de deuren na bouwkundig onderzoek. In het gebouw zijn 500 vmbo- en mbo-leerlingen gevestigd. Het gebouw blijft in elk geval dicht tot en met woensdag 1 november.
 
Eerder werd bekend dat openbare scholengemeenschap Helinium in Hellevoetsluis een van haar gebouwen heeft gesloten, die gedeeld wordt met het Albeda College. De lessen zijn voortgezet in andere panden. De ingebruikname van de nieuwe Brede School in in het Brabantse Hoeven wordt uitgesteld. De leerlingen krijgen daarom voorlopig les in hun oude pand.
 
Ook gebouwen van Hogeschool Windesheim en de Erasmus Universiteit waren al eerder uit voorzorg gesloten.
 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids