Logo_logo_lesco

Op 24 november vindt Hét Congres weer plaats op congrescentrum Papendal, georganiseerd door de Onderwijsspecialisten in opdracht van het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (LESCO). Op dit landelijke onderwijscongres staat het onderwijs aan leerlingen die extra zorg en aandacht nodig hebben centraal. Dit meldt LESCO.

Tijdens Hét Congres wordt nieuw ontwikkelde expertise gedeeld. Daarnaast  zijn er presentaties van 'good practice' voorbeelden en ervaringen van allerlei samenwerkingsvormen en initiatieven tussen regulier en speciaal (basis) onderwijs.

Claire Boonstra geeft de aftrap voor deze inspirerende dag. Met haar organisatie œ Operation Education, die ze in 2012 oprichtte, verkent zij de leersystemen van de toekomst en bevraagt het onderwijssysteem van vandaag. Voordat we het leren van de toekomst kunnen vormgeven, is het nodig de inrichting van het huidige onderwijs te begrijpen.

Naast vele workshops is er ook de LESCO Meeting Room met drie Meet-UP themabijeenkomsten over onderwijs en zorg, gedrag en arbeidstoeleiding. De drie genomineerden van Projecten Speciaal krijgen de kans zich te presenteren waarna later op de middag de winnaar bekend wordt gemaakt. In het Gewoon Speciaal ICT LAB ontdekken bezoekers nieuwe ontwikkelingen, expertise, "good practice" en tools op het gebied van onderwijs ontwikkeling met ict. 

Wie zich vóór 23 oktober inschrijft ontvangt een vroegboekkorting van 20,- euro. Meer informatie over het programma en aanmelden op www.hetcongres.nl.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids