Normal_muziek__noten__instrument

Eind september start AVROTROS met de Lang Leve de Muziek Show. Gedurende twaalf weken staat de leerzame tv-show in het teken van muziekspellen, kennis en verhalen over muziek. Per provincie strijden steeds drie schoolklassen om een plek in de finale. Het Landelijk Expertise Centrum Speciaal Onderwijs (LECSO) roept kinderen van scholen voor speciaal onderwijs op om zich aan te melden voor deze muzikale show. Ook leerkrachten en ouders die een bijdrage leveren aan het muziekonderwijs op deze (basis)scholen zijn welkom om zich aan te melden. Dat meldt LECSO.

De show wordt gemaakt door tv-producent MediaLane in samenwerking met Stichting Méér Muziek in de Klas. Elke aflevering staat er één kind centraal dat zijn of haar passie voor muziek ten gehore mag brengen. Dat kan door erover te vertellen en/of door een klein optreden te geven. Na de reeks van twaalf afleveringen is bekend wie er mogen deelnemen in de Grootste Schoolband van Nederland. Deze band mag onder andere optreden tijdens Het Kerst Muziekgala 2017 in Ahoy. Speciaal is dat ook Koningin Máxima daarbij aanwezig zal zijn. Buddy Vedder en Romy Monteiro zijn de presentatoren van het programma.

Kinderen, leerkrachten of ouders die mee willen doen met de Lang Leve de Muziek Show kunnen een e-mail sturen aan Marco Buntjer van de redactie van de show: marco@medialane.nl. Telefonisch aanmelden kan ook via telefoonnummer 020-2380661 of 020-2382702.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids