Normal_schoolreisje_kinderen_bus

Het centrale plan voor leerlingenvervoer dat Barneveld, Ede, Nijkerk, Renswoude en Scherpenzeel hadden, is weer ingetrokken. De maatregel is tijdelijk maar moest wel genomen worden, omdat leerlingen deze eerste week van het schooljaar te laat of niet werden opgehaald. Dat meldt het AD.

Taxibedrijf Noot uit Ede is nu verantwoordelijk voor het vervoer van leerlingen met een beperking en niet de regiecentrale Transvision uit Capelle aan den IJssel. Dit blijft van kracht tot Transvision, Noot en de twee taxibedrijven Munckhof en Van Driel gezamenlijk weer kunnen garanderen dat de ritten volgens een goede planning worden uitgevoerd. Hoe lang de samenwerking wordt uitgesteld, is nog niet bekend. In september volgt een evaluatie waarbji meer duidelijk wordt over het vervolg.

De Barneveldse wethouders Hans van Daalen van verkeer en Didi Dorrestijn-Taal van onderwijs geven aan de gang van zaken van afgelopen week zeer te betreuren, zowel voor de kinderen, de ouders en de scholen. Er werd van uitgegaan dat het leerlingenvervoer vlekkeloos zou plaatsvinden. De wethouders kunnen zich goed indenken dat de kinderen de afgelopen week spannende momenten hebben meegemaakt. Er wordt nu alles aan gedaan om tot goede afspraken te komen, zodat het vervoer in het vervolg  probleemloos wordt uitgevoerd. De wethouders zeggen de situatie op de voet te volgen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids