Normal_kind__slim__rekenen__jongen__hoogbegaafd

Voor hoogbegaafde kinderen in Amsterdam die les krijgen in de klassen van Amos unIQ wordt het volgen van onderwijs vanaf volgend schooljaar minder duur. De vrijwillige ouderbijdrage gaat omlaag. Dat meldt Het Parool.

De nieuwe bijdrage die de Amsterdamse scholengroep voor onderwijs aan hoogbegaafden vraagt van ouders is 225 euro. Momenteel betalen ouders bij enkele scholen in de hoofdstad maar liefst 2000 euro. Dat bedrag is voor veel ouders te hoog. Wethouder Simone Kukenheim maakte in opdracht van de gemeenteraad bekend dat de bijdrage aanzienlijk lager wordt.

Lex Polman, schoolbestuurder van Amos, begrijpt dat de huidige bijdrage aan de hoge kant is. Volgens hem was het echter niet eerder mogelijk om het bedrag naar beneden te stellen vanwege de intensieve begeleiding en de kleine klassen leerlingen. Overleg met het samenwerkingsverband passend onderwijs zorgde ervoor dat de ouderbijdrage uiteindelijk toch kon worden bijgesteld.

Bij scholengroep Amos unIQ volgen circa 150 kinderen uit de hoofdstad onderwijs. De extra kosten om de ouderbijdrage te kunnen verlagen worden straks betaald door de scholengroep. Tijdens de lessen staat onder andere ook Spaans en Chinees op het programma. Bovendien krijgen de kinderen, die een IQ hebben van 130 of hoger, specialistische begeleiding.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids