Normal_social_media__marketing

De opleiding Pedagogiek van hogeschool Windesheim heeft een cursus ontwikkeld voor professionals die werken met kinderen met een licht verstandelijke beperking (lvb). De online cursus richt zich op de vraag hoe lvb-kinderen het beste begeleid kunnen worden in het veilig gebruikmaken van (social) media. De cursus is vanaf 1 juni gratis beschikbaar. Dit meldt Windesheim.

De afdeling Pedagogiek kon de cursus ontwikkelen dankzij een subsidie van Mediawijzer.net, het Nederlands netwerk voor mediawijsheid. De organisatie schrijft ieder jaar een stimuleringsregeling uit in wedstrijdvorm; de Mediawezijr.net Challenge. Het projectplan van Pedagogiek won dit jaar de wedstrijd.

De online cursus is bedoeld voor professionals in het (speciaal) onderwijs, de jeugdzorg en het welzijnswerk die dagelijks werken met lvb-kinderen en -jongeren. De deelnemers krijgen inzicht in het belang van mediaopvoeding van deze doelgroep en hoe zij hen het beste kunnen begeleiden in het omgaan met media. Risico's als sexting en cyberpesten komen aan bod maar ook leren de cursisten hoe zij media kunnen gebruiken om de ontwikkeling van lvb-kinderen en -jongeren te stimuleren. De cursus bestaat uit informatie en een aantal opdrachten die leiden tot een werkdocument dat cursisten direct kunnen gebruiken in de praktijk op hun eigen werk.

De online cursus is vanaf 1 juni gratis beschikbaar via de webshop van Windesheim.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids