Normal_citotoets_test_eindtoets_basisonderwijs

Op woensdag 22 maart 2017 vindt een informatiebijeenkomst plaats over de eindtoets in het speciaal (basis)onderwijs. De informatiebijeenkomst is bedoeld voor schoolbestuurders, schoolleiders, intern begeleiders en leerkrachten. Dit meldt Lecso.

Leerlingen in het speciaal (basis)onderwijs zijn momenteel nog niet verplicht om een eindtoets te maken. Het voornemen is om dat met ingang van het schooljaar 2019/2020 te veranderen, want ook deze leerlingen hebben recht op een tweede gegeven naast het schooladvies. Hierover wordt een bijeenkomst georganiseerd met als onderwerpen: het wettelijke kader voor de eindtoets in speciaal (basis)onderwijs, de vraag hoe de resultaten worden gebruikt voor verantwoording en toezicht door de inspectie, en praktijkervaringen van sbo-scholen met de eindtoets. 
 
De informatiebijeenkomst vindt plaats op woensdag 22 maart 2017 van 13.30 tot 16.30 uur in de Domstad Pabo in Utrecht. Aanmelden kan via secretariaatprimaironderwijs@minocw.nl onder vermelding van naam, functie, school (so of sbo) en cluster. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids