Logo_logo_lansbrekers

Op 16 maart, de Dag van de Leerplicht, wordt de tweede editie van de bootcamp 'Passend onderwijs zonder thuiszitters? Het kan wel!' georganiseerd. De bootcamp is voor zogenoemde Lansbrekers; leerkrachten, ouders, bestuurders, hulpverleners en andere betrokkenen die zich willen inzetten om schooluitval en thuiszitten te voorkomen, terug te dringen en op te lossen. In deze tweede bootcamp gaan de Lansbrekers aan regiotafels aan de slag om oplossingen te bedenken en uit te werken in concrete afspraken voor de eigen regio. Dit melden Ouders & Onderwijs en Lansbrekers.nu.

De Lansbrekers komen voort uit een gezamenlijk initiatief van Gedragswerk, Ingrado, de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders in Onderwijs, het Landelijk expertisecentrum speciaal onderwijs (LESCO), Onderwijsconsulenten en Ouders & Onderwijs. De Lansbrekers willen echter nadrukkelijk een beweging vormen en geen nieuwe organisatie.

Tijdens de bootcamp gaan leerplichtambtenaren, docenten, jeugdartsen, onderwijsconsulenten, ouders, hulpverleners en schoolleiders met elkaar aan de slag. Voor elke regio is een werkplein ingericht waar de Lansbrekers zich onder begeleiding van een coach zullen buigen over regionale thema's, vragen en knelpunten. Het afsluitende werkdiner staat in het teken van verdere onderlinge kennismaking.

De bootcamp vindt plaats in Fort Voordorp in Groenekan (Utrecht). Iedereen is welkom. Aanmelding kan via de website van de Lansbrekers: www.lansbrekers.nu. Daar is ook meer informatie te vinden over de achtergronden, de kosten (en kortingsmogelijkheden) en het programma.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids