Normal_bord__krijt__onderwijs__schoolbord__krijtjes

Tot vrijdag 24 februari 12:00 kunnen scholen in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs zich aanmelden voor het traject Excellente Scholen. Voordat een school toegelaten wordt tot het traject Excellente Scholen wordt de onderwijskwaliteit onderzocht door de inspectie aan de hand van het Onderzoekskader 2017. De uitreiking van het predicaat Excellente School 2017 - 2019 vindt naar verwachting eind januari 2018 plaats. Dat meldt Excellente Scholen.

Iedere school die wil deelnemen aan het traject heeft twee beschrijvingen nodig: beschrijving excellentieprofiel en een zelfevaluatie. Stap twee in het traject in een onderzoek door de inspectie. Deze onderzoeken vinden plaats van maart tot half juni. Vervolgens van half juni tot begin juli is er een eerste kennismakingsgesprek tussen de jury Excellente scholen en de deelnemende scholen. Daarnaast verstrekt de jury naar aanleiding van de dialoog aandachtspunten voor het jurybezoek. Het jurybezoek vindt vervolgens plaats in september en oktober. Na ieder jurybezoek stelt de jury een rapportage op. Op basis van het juryrapport geven de juryleden advies aan de Inspecteur-generaal van het Onderwijs over het wel of niet toekennen van het predicaat Excellente School. Het predicaat is drie jaar (2017 – 2019) geldig.

Het traject Excellente School wordt voor de zesde keer georganiseerd voor scholen die excellent onderwijs bieden aan hun leerlingen en daarmee een voorbeeld zijn voor andere scholen. Veel scholen grijpen het traject aan om de hoge ambities in hun dagelijks onderwijs te tonen en verder te ontwikkelen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids