Logo_logo_breedsaam

Terwijl elders in het land scholen voor speciaal onderwijs de deuren sluiten, onderzoekt gemeente Breda de mogelijkheid om een nieuw pand neer te zetten voor een school voor voortgezet speciaal onderwijs (vso). Het nieuwe gebouw zou ruim vijfhonderd leerlingen moeten samenbrengen die nu nog verspreid over vier scholen in de gemeente onderwijs krijgen. Dit meldt BN DeStem.

Het initiatief voor een nieuw schoolgebouw komt van BreedSaam, de scholenkoepel voor speciaal onderwijs waar elf schoolbesturen in Breda onder vallen. De koepelstichting wil vier bestaande scholen voor voortgezet speciaal onderwijs in Breda samenvoegen: het Berkenhofcollege, dfe Lidiuna, de Schalm en het Brederocollege. De panden waar de leerlingen nu les krijgen zijn veelal aan vervanging toe.

De gemeente laat nu een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren waarbij gekeken wordt of en zo ja hoe de school in de aangewezen omgeving past. Bij een positieve uitkomst volgen nog een stedenbouwkundig plan, een bestemmingsplanwijziging en een bouwvergunning voor met de eventuele bouw van de school begonnen kan worden. "Al deze procedures bij elkaar opgeteld gaan zeker nog anderhalf jaar in beslag nemen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids