Normal_blindenstok_blind_slechtziend

De oproep die Sam Hageraats (15) uit Houten vorige week op Facebook deed voor een stageplaats, heeft een groot effect gehad. De visueel beperkte scholier heeft namelijk een stageplek gevonden bij het CDA in de Tweede Kamer. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

Sam zit in havo 4 op Bartimeüs in Zeist, een school met speciaal onderwijs voor slechtzienden en blinden. Voor zijn opleiding moet hij een snuffelstage van veertien dagen doen, maar zijn visuele beperking bemoeilijkt hem in het zoeken naar een geschikte stageplek. Hij besloot daarom een oproep op Facebook te doen. Zijn bericht werd maar liefst 6000 keer gedeeld en daaruit kwamen ongeveer vijftig concrete voorstellen voor een stageplaats. “Bedrijven boden zich aan en ik belde het na. Ik heb met al deze aanbiedingen een hele lijst met tips voor mijn school kunnen maken."
 
De scholier kreeg onder andere voorstellen van De Nationale Notaris, KLM, de NS, Microsoft, FNV en MEE. Uiteindelijk koos hij voor de stageplek bij het CDA omdat zij een concreet plan hadden voor de stageperiode van twee weken. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids