Normal_klaslokaal__leeg__vrij__schoolverlater

Het speciaal onderwijs heeft het met de komst van het passend onderwijs zwaar te verduren. In de regio Nijmegen zijn nu tientallen ontslagen aangekondigd in het speciaal onderwijs. Met ingang van het schooljaar 2017/2018 zullen er op verschillende scholen voor speciaal onderwijs tientallen arbeidsplaatsen verdwijnen. Dat meldt De Gelderlander.

De ontslagen zijn het gevolg van een bezuinigingsmaatregel van in totaal 1,8 miljoen euro. Werner Willemsen, voorzitter van het College van Bestuur van de overkoepelende stichting van de scholen, bevestigt de maatregel. Er wordt vanaf januari eerst gezocht naar medewerkers die zelf op zoek willen naar een andere werkplek. Als dit niet voldoende is volgt in september een verplichte ronde, laat Willemsen weten. Voor die tijd wordt er overlegd met de Medezeggenschapsraad en de vakbonden voor het opstellen van een sociaal plan.

Er verdwijnen niet alleen arbeidsplaatsen voor het onderwijzend personeel, maar ook voor leden van het onderwijsondersteunend personeel. Het bestuur heeft geen plannen om scholen te sluiten.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids