Logo_download

Onderwijsinstelling Eduvier staat lijnrecht tegenover de gemeente Lelystad. Volgens de gemeente heeft Eduvier beschikbare lokalen van Scholengemeenschap Lelystad (SGL) voor het speciaal onderwijs geweigerd. Volgens Eduvier weigerde SGL juist de leerlingen in het speciaal onderwijs en moest de instelling op zoek naar ander onderdak. Dit meldt Omroep Flevoland.

Onderwijsinstelling Eduvier heeft extra lokalen nodig voor 70 kinderen in het speciaal onderwijs. Aan de gemeente is toestemming gevraagd om noodlokalen te bouwen. Volgens Eduvier heeft de gemeente dit geweigerd. Hun oplossing was om lege lokalen in andere scholen te benutten. Vervolgens zijn bij de Scholengemeenschap Lelystad (SLG) zes beschikbare lokalen gevonden, waarvan de gemeente toezegde de verbouwing te betalen. SGL weigert volgens Eduvier de 70 leerlingen omdat zij niet zouden passen binnen de scholengemeenschap. Een bemiddelingspoging mislukte.
 
Uiteindelijk vond Eduvier onderdak in het kantorencomplex MAC3PARK op bedrijventerrein Larserpoort. Ouders zijn hier niet zo blij mee, omdat leerlingen te ver zouden moeten fietsen en in de war kunnen raken van de veranderingen. 
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids