Normal_ambulanceauto

Een leerling van het Driestar Collega in Gouda moest vanochtend overgebracht worden naar het ziekenhuis na een mishandeling tijdens de gymles. Volgens een docent kreeg de jongen een epileptische aanval doordat hij een klap op zijn slaap heeft gekregen. De politie kan dit echter nog niet bevestigen en doet onderzoek naar het incident. Dit melden Omroep West, NU.nl en NOS.

Volgens een medeleerling zou de jongen een andere leerling hebben geplaagd waarna er een vechtpartij uitbrak. Daarbij zou de jongen in elkaar zijn geslagen. Of de jongen tijdens of na de mishandeling onwel werd en wat precies zijn verwondingen zijn is nog niet duidelijk. Volgens de politie was de leerling echter niet aanspreekbaar. Twee ambulances en ook een traumahelikopter waren ter plaatse. Uiteindelijk is de jongen per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het Driestar College is een brede scholengemeenschap waar naast vmbo, havo en vwo ook praktijkonderwijs (PrO) en leerwegondersteunend onnderwijs (lwoo) wordt aangeboden. De mishandelde jongen zou autistisch zijn en praktijkonderwijs volgen.

© Nationale Onderwijsgids