Normal_special_heroes_dance_battle

Bijna 200 jongeren van het speciaal en praktijkonderwijs gaan een enorme uitdaging aan. Op dinsdag 28 juni vindt het Special Heroes Dance Battle plaats voor jongeren vanuit scholen voor speciaal onderwijs en praktijkonderwijs in Zuid-, Midden- en Noord-Limburg. Tien dansgroepen gaan met elkaar de ‘battle’ aan en laten zich door een vakjury beoordelen. Dat meldt Special Heroes.

In een theaterzaal, op het grote podium en met een lichtshow gaan de jongeren het beste uit zichzelf halen op het gebied van streetdance, hip hop, muziek en dans. Voor deze jongeren is het een enorme uitdaging om voor een groot publiek en een jury op te treden. Ze verleggen hiermee hun grenzen, wat ze uiteindelijk meer zelfvertrouwen geeft en een groter zelfbeeld creëert.

De dance battle wordt georganiseerd in theater de Maaspoort te Venlo door Special Heroes en partner van dit programma in Noord-Limburg 'Iedereen Kan Sporten Noord-Limburg'. Op deze manier krijgen leerlingen de kans om in teamverband met andere scholen de strijd aan te gaan.

Special Heroes is een stimuleringsprogramma voor kinderen en jongeren met een beperking. Special Heroes wil leerlingen binnen het speciaal (basis) onderwijs laten ervaren hoe leuk het is om te sporten en te participeren in cultuur. In samenwerking met lokale sport- en cultuuraanbieders kunnen leerlingen onder schooltijd kennis maken met diverse vormen van sport en cultuur. Kern van het programma Special Heroes is dat door kennismakingslessen op school kinderen bewust kiezen voor een vervolgcursus in hun vrije tijd. Afgelopen tien jaar deden 40.000 leerlingen van 380 scholen mee aan het sportstimuleringsprogramma. Maar liefst 80 procent van deze scholen heeft het onderwerp sport en bewegen via de methode van Special Heroes ook vastgelegd in haar schoolbeleid.

© Nationale Onderwijsgids