Normal_koninklijke_kentalis_logo

Ludo Verhoeven wordt met ingang van 1 juli 2016 benoemd tot bijzonder hoogleraar ‘Variatie in communicatie, taal en geletterdheid’ aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hiermee gaat hij een samenwerking aan met Kentalis, om zo de kennis te vergroten over de variatie in communicatie voor mensen met doofheid, doofblindheid of een taalontwikkelingsstoornis. Dit meldt Radboud Universiteit.

De leeropdracht wordt mogelijk gemaakt door Kentalis, specialist in onderzoek, zorg en onderwijs voor mensen met doofheid, doofblindheid of een taalontwikkelingsstoornis. Verhoeven zal samenwerken met medewerkers van Kentalis die in de dagelijkse praktijk werkzaam zijn op het gebied van onderwijs en zorg. Daarnaast zal hij contact hebben met medewerkers van Kentalis die werkzaam zijn aan de Radboud Universiteit. Doel van de leerstoel is het vergroten van de kennis over variatie in communicatie, taal en geletterdheid en daarmee de expertise voor de steeds diverser wordende doelgroepen van Kentalis te versterken. De leerstoel is gevestigd binnen het Behavioural Science Institute en het Onderwijsinstituut Pedagogische Wetenschappen van de Radboud Universiteit.
 
Ludo Verhoeven (65) is deskundig op het gebied van taal- en leesontwikkeling en het ontstaan van leerproblemen. Begin juni nam hij na 21 jaar afscheid van de Radboud Universiteit als hoogleraar Orthopedagogiek. 
 
© Nationale Onderwijsgids