Normal_logo_logonva

Op 13 november organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) het jaarlijkse Autismecongres in de Jaarbeurs van Utrecht. Wetenschappers, professionals en ervaringsdeskundigen komen hier samen om ervaring en kennis te delen met iedereen die te maken heeft met autisme. Ook is er de uitreiking van de Hannemiekprijs, de prijs voor de beste MBO, HBO of WO scriptie over autisme. Dit meldt de NVA.

Op het programma staan diverse lezingen van deskundige sprekers, waaronder de lezing 'Autisme en en maatwerk in het onderwijs' door Suzanne Agterberg-Rouwhorst. Zij is leerkracht in het voortgezet speciaal onderwijs en winnares van de Hannemiekprijs 2014 voor haar scriptie over het Autismepaspoort. In het paspoort wordt alle unieke informatie van een kind met autisme, behoeften, beperkingen en kwaliteiten, overzichtelijk in beeld gebracht zodat de omgeving in een oogopslag weet hoe zij het beste met het kind rekening kunnen houden. In haar presentatie vertelt zij over het autismepaspoort en pleit voor individueel afgestemde begeleiding van kinderen met autisme binnen het passend onderwijs.

Naast het lezingenaanbod is er ook een informatiemarkt waar de nieuwste producten en inzichten rond autisme worden gepresenteerd. De toegang tot het congres kost 245,- euro voor niet-leden. Meer informatie over het programma en aanmelden op www.autisme.nl.

© Nationale Onderwijsgids