Normal_doof_gebarentaal_speciaal_onderwijs

Op 26 september is het Werelddovendag. In de week van 21 tot en met 26 september worden er daarom extra veel programma’s uitgezonden op Z@ppelin met een gebarentolk. Dit zijn programma's zoals Sesamstraat, HoelaHoep, Het Zandkasteel, Koekeloere en Huisje Boompje Beestje. Dat meldt NTR.

De NTR werkt samen met de NPO, de Radboud Universiteit Nijmegen en TNO aan een computergestuurde avatar in de vorm van een dinosaurus die programma’s ondersteunt met gebaren. Deze ‘computerdino’ maakt op Werelddovendag (26 september) zijn debuut in Het Zandkasteel.

NTR Schooltv biedt veel programma´s en korte clips aan op thema. Zo staan alle filmpjes over de  herfst overzichtelijk bij elkaar en hoeft de leerkracht alleen nog de gewenste doelgroep aan te klikken. Ook de KinderboekenWeek is zo´n thema. Voor de KinderboekenWeek (7 tot en met 18 oktober) wordt samengewerkt met het CPNB. Speciaal voor groep 3 en 4 worden filmpjes gemaakt met Raaf uit Huisje Boompje Beestje over het thema van de KinderboekenWeek 2015: ´Raar maar waar´.  Ook in Sesamstraat en Het Klokhuis wordt aandacht besteed aan de KinderboekenWeek. 

© Nationale Onderwijsgids