Normal_naamsonthulling

Vrijdag 19 juni heeft de school voor voortgezet speciaal onderwijs (vso) in Lichtenvoorde haar nieuwe naam ‘Het Bariet’ bekend gemaakt. Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs onthulden de naam op feestelijke wijze samen met leerlingen van Scholengemeenschap Marianum, waarbinnen Het Bariet gehuisvest is. Hiermee hebben leerlingen van Het Bariet een eigen karakter, met de leerlingen van reguliere school Marianum als buren. Dat meldt De Onderwijsspecialisten.

De middag begon met de feestelijke onthulling van de nieuwe naam, waarbij zo’n 450 leerlingen, ouders en collega's aanwezig waren. Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs hielden op canvasdoeken de negen letters van de schoolnaam omhoog en onthulden ze één voor één. Bij elke letter werd er kleurrijke confetti de lucht in geschoten. Tussendoor gaven leerlingen van Het Bariet een aantal spetterende optredens.

De naamsonthulling werd afgesloten met het symbolisch in elkaar haken van schakels in de huisstijl van Het Bariet en die van Marianum. Daarna was het open huis van de school, waarbij ouders en collega’s binnen de school een kijkje konden nemen. Johan van der Weerd, directeur: “Het Bariet past uitstekend bij wat wij met onze leerlingen willen bereiken. Bariet is een kristal, dat veel verschillende verschijningsvormen kent, zowel in kleur, structuur als in vorm. Bariet zou onafhankelijk maken en stimuleren om in je eigen kracht te staan. Dat is precies waar wij als school graag onze accenten leggen.”

Het voortgezet speciaal onderwijs maakt al langer deel uit van De Onderwijsspecialisten, onder de naam Hamalandschool en Het Aladon. In 2013 spraken De Onderwijsspecialisten en Scholengemeenschap Marianum de wens uit om te gaan samenwerken: een gezamenlijke school voor voortgezet speciaal onderwijs in een van de gebouwen van Marianum. Uitgangspunt is een gedeelde visie op de ontwikkeling van leerlingen: actief burgerschap en sociale integratie bevorderen door diversiteit.

© Nationale Onderwijsgids