Normal_juf_uitleg_leerling_kind_les_school

De website seksuelevorming.nl heeft nu ook een pagina voor het (voortgezet) speciaal onderwijs, met als doel leerkrachten en scholen te ondersteunen bij lessen over seksuele vorming. Het is belangrijk dat alle kinderen en jongeren zich seksueel kunnen ontwikkelen op een gezonde en veilige manier. Op de nieuwe website staan onder meer tips voor lesgeven, lesmethoden en materialen. Dit meldt het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (LECSO).

Op de website is te lezen waarom seksuele vorming belangrijk is en hoe de school er beleid op kan maken. De website is voornamelijk bedoeld voor leerkrachten die les geven over dit onderwerp of daartoe in opleiding zijn. Ook docenten die huidige lessen willen vernieuwen of verdiepen of op zoek zijn naar nieuwe materialen en tips, kunnen terecht op de website. De website richt zich op docenten in het basis-, speciaal-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs en opleiders van de pabo en lerarenopleidingen.

Alle tips en handvatten op de website zijn toegespitst op de schoolniveaus. Nieuw is dat er nu ook een speciale pagina is voor het (voortgezet) speciaal onderwijs met allerlei praktische informatie. Aan deze handreikingen en hulpmiddelen hebben ook scholen uit het (voortgezet) speciaal onderwijs meegewerkt. De website is hier te bekijken.

© Nationale Onderwijsgids