Normal_groep_therapie_psychische_hulp

De speciaal onderwijsinstelling Yulius Onderwijs heeft het KSO-certificaat ontvangen en is daarmee ISO-gecertificeerd. Het KSO is gebaseerd op kwaliteitsnormen op het gebied van beleid, organisatie, primair proces, mensen, partners en reflectie. Deze normen zijn ontwikkeld door het Landelijk Expertisecentrum Speciaal Onderwijs (LECSO) en een aantal speciaal onderwijsinstellingen. De KSO is de vertaling van de ISO 9001 norm voor het speciaal onderwijs. Dit meldt DeStadGorinchem. 

Het KSO-keurmerk moet een maatstaf worden voor ouders en leerlingen. Hieraan moeten ouders en leerlingen kunnen zien dat een school haar organisatie goed op orde heeft. Yulius biedt speciaal onderwijs aan kinderen en jongeren van vier tot twintig jaar, op dertien onderwijslocaties verspreid over de regio Zuid-Holland Zuid. De ruim 1100 leerlingen van Yulius kampen met psychiatrische problemen, waardoor ze belemmeringen ondervinden in het (reguliere) onderwijs.

Bij verschillende onderwijslocaties van Yulius zijn audits uitgevoerd door drie onafhankelijke beoordelaars van de certificeerder voor de professionele dienstverlening CIIO. De beoordelaars hebben vastgesteld dat Yulius Onderwijs voldoet aan de strenge eisen van de KSO/ISO. 

© Nationale Onderwijsgids