Normal_kinderen_taal_peuters

Kentalis biedt in Utrecht diverse behandelingen voor kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Om professionals bij te praten en ter gelegenheid van het 225-jarig bestaan van Koninklijke Kentalis wordt donderdag 18 juni in Utrecht het mini-symposium 'Van 2 tot 22 jaar met een TOS, wij praten u bij!’ gehouden. Dit meldt Kentalis.

TOS is een vrij onbekende stoornis waarbij spraak en taal niet goed in de hersenen wordt verwerkt. Zo’n 5 procent van de bevolking heeft deze stoornis. In Utrecht biedt Kentalis vroegbehandeling, naschoolse groepsbehandeling, een Spraak & Taal Ambulatorium, Ambulante Zorg en een Audiologisch Centrum voor kinderen en jongeren met een TOS uit Utrecht en omgeving.

Tijdens het mini-symposium praat Kentalis professionals en samenwerkingspartners bij over de ontwikkelingen op het gebied van spraak, taal en communicatie. Na een kort welkomstwoord worden er zes workshops aangeboden. Deelnemers kunnen bijvoorbeeld kiezen uit: 'Kinderen met TOS in zorg Kentalis: wie, wat, waarom?' en 'Alleen wat achter in de taal … verder niets aan de hand toch?!' Elke deelnemer kan aan twee workshops deelnemen.

Het mini-symposium is donderdag 18 juni van 16.00 tot 20.00 uur in het gebouw van Kentalis aan de Vlampijpstraat 78 in Utrecht. Voor het mini-symposium is accreditatie voor logopedisten aangevraagd. Meer informatie over de workshops en aanmelding is te vinden op de website. De inschrijving sluit vrijdag 5 juni.

© Nationale Onderwijsgids