Normal_koningin_maxima

Koninklijk bezoek voor Kentalis in Zoetermeer. Op 22 mei zal Koningin Máxima het nieuwe Zorg Onderwijs Centrum openen van organisatie voor mensen met doofheid, slechthorendheid, doofblindheid of taalontwikkelingsstoornissen. De feestelijke opening maakt onderdeel uit van de viering van het 225-jarig bestaan van Kentalis, zo maakte de organisatie bekend.

De koningin treedt in de voetsporen van Koningin Juliana die in 1981 op dezelfde locatie het toenmalige doveninstituut Effatha opende. Het nieuwe centrum zal begeleiding, behandeling, onderwijs en onderzoek bieden aan kinderen, jongeren en volwassenen met communicatieve beperkingen.

“Wij zijn erg blij en vereerd dat Hare Majesteit Koningin Máxima ons Zorg Onderwijs Centrum officieel komt openen”, zegt voorzitter Henk Bakker van de Raad van Bestuur. Op de openingsdag zal de koningin een rondleiding krijgen door het nieuwe centrum. Ook voor kinderen, ouders, verzorgers en professionals zijn er in de middag diverse activiteiten.

Het Zorg Onderwijs Centrum bestaat uit twee gebouwen. In het centrumgebouw zijn onder meer de zorgonderdelen van Kentalis gevestigd en biedt Kombino specialistische en reguliere kindzorg en -opvang aan. In het tweede gebouw delen verschillende onderdelen van speciaal (voortgezet) onderwijs ruimtes met zorgvoorzieningen.

© Nationale Onderwijsgids