Normal_ronald_plasterk_pvda

Vandaag heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken een nieuw pand aan de Vaartweg in Lelystad geopend. Het pand biedt onderdak aan drie organisaties die nauw gaan samenwerken in het kader van alle veranderingen binnen het sociaal domein. Het gaat om Werkbedrijf Lelystad, het re-integratiebedrijf van de gemeente, sociale werkvoorziening Concern voor Werk  het praktijkonderwijs van Eduvier. Deze laatste organisatie biedt kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar specifiek praktijkonderwijs met veel individuele aandacht. 

Tijdens de openingsfestiviteiten stond het thema samenwerken centraal. Directeur Onno Vermooten van Werkbedrijf Lelystad en Concern voor Werk gaf aan dat door de unieke samenwerking meer inwoners van Lelystad met een afstand tot de arbeidsmarkt kans op werk hebben gekregen. Leerlingen uit het praktijkonderwijs kunnen werkervaring opdoen bij Concern voor Werk en vervolgens door Werkbedrijf Lelystad aan een baan worden geholpen. Ook de cliënten van het Werkbedrijf kunnen door het opdoen van werkervaring bij Concern voor Werk al dan niet met aanvullende scholing hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Minister Plasterk bestempelde zijn bezoek als “hartverwarmend”. “Ik heb mensen gesproken die dankzij dit initiatief aan het werk gekomen zijn. Ik heb bewondering voor wat u hier doet. Lelystad loopt voorop als het gaat om deze ontwikkeling en vormt een prachtig voorbeeld voor Nederland”. Tijdens de officiële openingshandeling bracht de minister de verbindende schakel aan tussen scholing, werkvoorziening en het werkbedrijf. De organisaties zijn hiermee klaar om de toekomstige uitdagingen aan te gaan.

© Nationale Onderwijsgids