Logo_logo_kristallis_logo_klein_naastv3

Scholenstichting Kristallis gaat niet fuseren met jeugdzorginstelling Entréa. Nu de fusie van de baan is, is de bestuurder van Kristallis in gesprek met mogelijke overnamekandidaten. Voor het eind van dit jaar moet duidelijk zijn hoe de 3 scholen voor voortgezet speciaal onderwijs verder gaan. Dit meldt de Gelderlander. 

Entréa en Kristallis werken al langere tijd samen. Een fusie tussen de partijen is nu echter definitief van de baan. "Het is voor iedereen beter als Kristallis zonder Entréa verder gaat. Voor eind dit jaar is er duidelijkheid", aldus Ron König sinds mei interimbestuurder van Entréa en Kristallis. König is momenteel in gesprek met 4 overnamekandidaten. Welke partijen geïnteresseerd zijn in een overname van de scholenstichting is niet bekend gemaakt. 
 
 De inzet van de onderhandelingen is dat al het personeel van Kristallis meegaat. Er werken 191 personeelsleden bij de 3 scholen voor voortgezet speciaal onderwijs. De scholen geven les aan 530 kwetsbare jongeren van 12 tot 20 jaar. Voor de scholen van Entréa zelf in Nijmegen, Ubbergen en Tiel verandert er niks wanneer de samenwerking met Kristallis ophoudt.
 
© Nationale Onderwijsgids