Nieuwe namen voor speciale school en kinderdagcentrum De Oranjeschelp in Veenendaal

Gisteren zijn de nieuwe namen bekend gemaakt van de school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en het kinderdagcentrum aan de David Tenierslaan in Veenendaal. Hiermee is afscheid genomen van de gezamenlijke oude naam, De Oranjeschelp. Als nieuwe naam is voor het (voortgezet) speciaal onderwijs De Blink gekozen. Het kinderdagcentrum gaat verder onder de naam Reinaerde Kinderdagcentrum De Vlindervallei. 

De namen werden onthuld door de wethouder van Onderwijs, mevrouw Nermina Kundić, die daarbij geassisteerd werd door leerlingen van de school en kinderen van het kinderdagcentrum. Symbolisch kwamen vanuit een grote oranje schelp de twee nieuwe namen tevoorschijn. Met twee namen in plaats van één willen beide organisaties meer duidelijkheid scheppen in wat hun primaire activiteiten zijn binnen het raakvlak van onderwijs en zorg aan kinderen met een beperking. Achter de voordeur blijft de samenwerking onveranderd.  Als “partners onder één dak” wordt kinderen begeleiding en onderwijs geboden die bij hen past en dat in een lerende omgeving.

Marian van de Nadort, manager van Reinaerde Kinderdagcentrum De Vlindervallei: “De naam Vlindervallei is een vrolijke wervelende naam, passend bij de kwetsbaarheid en diversiteit van onze kinderen. Onze jongste groep, kinderen van 0 tot 4 jaar, heet De Rupsjes; snel werd het idee geopperd door een begeleider om de rupsjes vlinders te laten worden. Het kinderdagcentrum voor kinderen met een (ernstig meervoudige) ontwikkelingsachterstand of beperking maakt deel uit van Reinaerde, een organisatie die midden in de samenleving mensen met een beperking ondersteunt in de ontwikkeling van hun eigen kracht.

Barend Gorseling, directeur van De Blink: “Wij hebben gekozen voor De Blink omdat het stoer, stevig en stralend klinkt voor zowel de leerlingen van het speciaal onderwijs als voor de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs. De Blink is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot 20 jaar met een verstandelijke of meervoudige beperking. De school maakt deel uit van De Onderwijsspecialisten, een bestuur van 20 scholen die (voortgezet) speciaal onderwijs en begeleiding bieden aan leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

© Nationale Onderwijsgids