Normal_151924302_223c562858_z

Ouders uit de gemeente Doesburg weten niet waar ze aan toe zijn met het leerlingenvervoer van hun kind. “Het contract met de huidige vervoerder is beëindigd,” aldus fractievoorzitter Patrick Ott, van de SP. “Op dit moment, enkele weken voor het nieuwe schooljaar, is er nog geen nieuwe vervoerder gevonden. Ouders hebben daardoor geen idee waaraan ze toe zijn." Dit meldt de Gelderlander.

Er zou grote onrust heersen onder de ouders, aldus de SP, die de gemeente ervan beschuldigt verwarrende informatie naar hen te hebben gestuurd. De partij maakt zich zelf vooral zorgen over de intentie van de gemeente om meer kinderen te trainen zelfstandig naar school te reizen. Ott: "Er wordt gesproken over een professionele partner die door de gemeente in de arm is genomen om de ouders en kinderen hierbij te begeleiden. Over welke organisatie gaat dat dan?"
 
Ook heeft de partij schriftelijke vragen ingediend bij het college van Burgemeester en Wethouders over ouders met een minimum inkomen. De partij heeft nog geen antwoord op de vraag of er voor hen ook iets geregeld wordt. "Zo niet, dan kan dit betekenen dat ze de kosten niet meer kunnen opbrengen en het kind niet meer naar school sturen.”
 
© Nationale Onderwijsgids