Normal_fiets_fietsen_kind__compfight_

Maandag 19 mei wordt op De Vijverhofschool in het Limburgse Tegelen de regionale Verkeersquiz georganiseerd. De quiz is een wedstrijd tussen vier scholen voor zeer moeilijk lerende kinderen (ZML) in Noord- en midden-Limburg. Dit meldt Veilig Verkeer Nederland.

Al sinds 2007 spelen ieder schooljaar ongeveer 75 basisscholen uit heel Limburg mee met de Verkeersquiz van Veilig Verkeer Nederland. Deze verkeersquiz heeft een sterk educatief karakter en wordt gespeeld in de vorm van een competitie met voorrondes en finale. ZML De Masaskei uit Heel en ZML De Vijverhofschool kwamen op het idee om de quiz ook voor hun leerlingen te organiseren. Samen met Veilig Verkeer Nederland hebben zij een wedstrijd ontwikkeld die geschikt is voor kinderen die moeite hebben met leren.

Naast De Maaskei en De Vijverhofschool doen ook ZML Mikado uit Gennep en ZML Herman Broerenschool uit Roermond mee aan de verkeerswedstrijd. De quiz is de afsluiting van een reeks verkeerslessen die als doel hebben de leerlingen zo zelfstandig mogelijk te laten deelnemen aan het verkeer als voetganger of fietser.

Iedere school vaardigt 15 leerlingen af voor de verkeersquiz. Zij moeten vragen beantwoorden en een praktijkopdracht doen waarbij ze mankementen aan een fiets moeten ontdekken. Vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland en de lokale politie zullen in de jury plaatsnemen.

© Nationale Onderwijsgids