Normal_speciaal_passend_onderwijs_leerling_kind

Woensdag 17 september organiseert Lexima de Special Educational Needs (SEN) Conferentie. De conferentie is bedoeld voor iedereen die beroepshalve te maken krijgt met de invoering van het Passend onderwijs, dus niet alleen docenten primair, speciaal en voortgezet onderwijs maar ook schoolleiders, zorgcoördinatoren, decanen en andere begeleiders. Voor 15 juli kunnen belangstellenden zich inschrijven met vroegboekkorting.

De Nationale SEN Conferentie is een nascholingsbijeenkomst voor onderwijsprofessionals uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. De invoering van het Passend onderwijs brengen nieuwe spelregels met zich mee voor het omgaan met kinderen met extra ondersteuningsbehoeften. Op de conferentie zullen dertig sprekers actuele theoretische informatie bieden en praktische toepassingen uitleggen.

In zes rondes worden lezingen verzorgd met thema's als gedragsproblemen, moeilijkheden met rekenen of taal, intelligentie en autisme, problemen met horen, zien of communiceren en het praktische gebruik van ICT-hulpmiddelen.

De conferentie vindt plaats op 17 september op locatie De Reehorst in Ede. Het inschrijfgeld is 259,- euro per deelnemer, maar wie zich voor 15 juli aanmeld profiteert van 60,- euro vroegboekkorting. De kosten zijn inclusief lunch, documentatiemateriaal en een certificaat van deelname. Inschrijven kan via www.lexima.nl/sen2014.

© Nationale Onderwijsgids