Normal_sportdag

De Richard Krajicek Foundation en de Johan Cruyff Foundation stellen 10.000 euro beschikbaar de klas die het beste plan bedenkt om kinderen aan het sporten te krijgen. De wedstrijd wordt vandaag gelanceerd via het Jeugdjournaal en staat open voor alle leerlingen van groep 7 en 8. Dat meldt Medical Facts.

Het doel van de wedstrijd is dat kinderen beginnen met sporten en dat blijven doen. Leerlingen uit groep 7 en 8 worden uitgenodigd om een plan bedenken waardoor hun leeftijdgenoten regelmatig en goed gaan bewegen. Het is van belang dat het plan ervoor zorgt dat kinderen blijven bewegen; het organiseren van een eenmalige sportdag is dus niet de bedoeling van de organiserende stichtingen. Inmiddels hebben alle schooldirecteuren een email ontvangen over de prijsvraag.
 
De klas met het beste idee wint 10.000 euro voor de school, waar met het prijzengeld het plan wordt uitgevoerd. Per school mag één plan worden ingestuurd. De inschrijving voor de ideeën sluit op 25 april.
 
In 2012 deed 82 procent van alle kinderen tussen de 6 en 12 jaar wekelijks aan sport en 90 procent deed dit maandelijks. Dit blijkt uit het jaarlijks uitgevoerde onderzoek door de stichting Ongevallen en Bewegen in Nederland (OBIN).
 
© Nationale Onderwijsgids