Normal_computer_kind

Vanaf 1 april 2014 stelt Stichting Opvoeden.nl informatie beschikbaar voor jongeren die op zoek zijn naar betrouwbare informatie over onderwerpen die zij belangrijk vinden. Informatie over thema's zoals alcohol, roken, veilig vrijen en pesten zal gratis beschikbaar zijn. Dat meldt Stichting Opvoeden.nl.

In het informatieaanbod wordt onderscheid gemaakt tussen kinderen van 8 tot en met 12 jaar en jongeren van 12 tot en met 18 jaar. Op deze manier wordt getracht de informatie zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de belevingswereld van de jongeren en hun behoefte.
 
Onder andere gemeenten, CJG's, GGD'en en de Kindertelefoon zullen de informatie op hun websites plaatsen. Aan scholen in het basis- en voortgezet onderwijs wordt gevraagd hun kinderen te wijzen op het bestaan van de informatie. Ook worden zij van harte uitgenodigd om de informatie op hun eigen websites te plaatsen.
 
Stichting Opvoeden.nl is een initiatief van het ministerie van VWS en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Meer informatie kan worden gevonden op www.stichtingopvoeden.nl.

© Nationale Onderwijsgids