Natuurmonumenten

GRONINGEN - Met het vooruitzicht op de troonwisseling en de Cultuur Monumenten Maand in mei en september organiseert Natuurmonumenten de fotowedstrijd 'Koning(in) voor 1 dag'. Natuurmonumenten daagt kinderen in Nederland uit om zich als een echte koning of koningin te verkleden en de leukste foto daarvan in te sturen via Facebook 'Koning(in) voor 1 dag'. Door mee te doen maak je kans om een dag koning of koningin te zijn in één van de monumentale kastelen van Natuurmonumenten.

De leukste inzending wint een dag vol met echte koningsdingen op één van de kastelen van Natuurmonumenten. De winnaar wordt als een koning(in) ontvangen, gekleed en rondgeleid in zijn of haar 'eigen' kasteel. Daarna wordt de winnaar als een echte koning(in) op de foto gezet tijdens een officiële fotoshoot. De dag wordt afgesloten met een koninklijke High tea. Deze koninklijke dag beleeft de winnaar natuurlijk niet alleen, ouders en een vriend of vriendin mogen de dag meebeleven.

De ingezonden foto's worden door een deskundige jury bekeken en beoordeeld. Opvallende, leuke, rare en mooie foto's, alles is mogelijk. Het belangrijkste is het enthousiasme dat de foto uitstraalt. De foto's die er bij de jury het meest uitspringen komen in aanmerking voor de prijs. De jury bestaat uit: Marc van den Tweel, algemeen directeur Natuurmonumenten, Kasteeldeskundige Madeleine Maaskant, Hoofd afdeling gebouwen bij Natuurmonumenten en Bastiaan Ragas. Bastiaan is ambassadeur van Natuurmonumenten en speelde in 2012 prins Willem-Alexander in de Tv-serie 'Beatrix, Oranje onder vuur'.

© Nationale Onderwijsgids / Paul van der Haar