nationaal programma gehooronderzoek 2013

SINT-MICHIELSGESTEL – Het Nationaal Programma Gehooronderzoek (NPG) wordt ook in 2013 voortgezet, zo meldt de website van Kentalis.

Kentalis, dé specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs voor mensen met beperkingen in horen en communiceren, is sinds februari 2012 betrokken bij het NPG. Het NPG is destijds opgezet om patiënten, professionals en wetenschappers samen te brengen om zicht te krijgen op de onderzoeksvragen die bij hen leven en het gezamenlijk opstellen van een onderzoeksagenda.

In het voorjaar van 2012 heeft het NPG dertien meedenkbijeenkomsten georganiseerd voor patiënten, professionals en wetenschappers. Dit leverde een groot aantal ideeën voor onderzoek op. Naast deze ideeën leverde het bij patiënten ook nog eens waardering op.

In aparte bijeenkomsten speciaal voor wetenschappers is, vanuit hun wetenschappelijke kijk, gekeken naar een manier waarop onderzoek geordend kan worden in overzichtelijke en logische categorieën, zoals  preventie, behandeling, revalidatie en maatschappelijke participatie.

Onlangs is besloten om de ontwikkeling van het NPG ook in 2013 voort te zetten. Het NPG heeft in 2012 veel bereikt, maar er is nog veel werk te verrichten.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld