Bouw de Kornalijn begonnen

BERGEN OP ZOOM - Gisteren is de eerste steen gelegd voor de nieuwbouw van de Kornalijn in Bergen op Zoom. De instelling in het speciale onderwijs is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar met ernstige sociaal-emotionele problemen en psychiatrische stoornissen, zo meldt BN De Stem.

De nieuwbouw oogt simpel, maar wordt uiterst functioneel. De leerlingen van de Kornalijn hebben behoefte aan structuur en overzicht en dat zal in hoge mate aanwezig zijn. Het gebouw is bijvoorbeeld zo ingericht dat niet alle klassen via dezelfde gang naar de uitgang hoeven.

De 111 leerlingen hebben veel aandacht nodig en daarom bestaan de klassen uit maximaal vijftien leerlingen. “We kunnen ook snel bijspringen als een leerkracht extra tijd nodig heeft voor een leerling die heel boos of verdrietig is”, legt teamleider Natasja Smout uit.

De school onderzoekt de mogelijkheid om voor de leerlingen die in deeltijd behandeld worden door andere zorginstanties van bijvoorbeeld de GGZ, deze zorg dichter bij school te brengen.

De nieuwbouw van de school moet in september 2013 klaar zijn.

© Nationale Onderwijsgids / Jannes Oosterveld