Onderwijs hoogbegaafde kinderen

ALMERE - Na een betoog op de politieke markt hebben ouders van hoogbegaafde kinderen in Almere eindelijke gehoor gekregen van gemeenteraadsleden. Wethouder van onderwijs René Peeters gaat voor de begrotingsbehandeling praten met een vertegenwoordiging van de ouders. Dat meldt Almere Vandaag.

De gemeente Almere had eerder aangegeven de zogenaamde Neo-klassen, klassen voor hoogbegaafde leerlingen in het basisonderwijs, niet langer te kunnen bekostigen. Van de ouders werd daarom een eigen bijdrage voor deze klassen gevraagd van 1100 euro per jaar. De gemeenteraad hield dit echter tegen, ondanks een positieve reactie van de ouders. Het plan zou wettelijk namelijk niet toegestaan zijn.

"Het doet als ouder vreselijk veel pijn je kind met tegenzin naar school te zien gaan en elke avond te zien huilen omdat alles zo stom en saai is", aldus Frank Volmer, woordvoerder van de ouders. In een toespraak voor de raadsleden probeerde hij hen te overtuigen van het belang van passend onderwijs voor hoogbegaafden. Naderhand was Volmer optimistisch over de reactie van de raadsleden, die graag een oplossing zagen voor het probleem.

© Nationale Onderwijsgids / Ype van Woersem