Normal_grafiek_omhoog2

HOENDERLOO - Dankzij forse bezuinigingen staat het Hoenderloo College er financieel gezien weer beter voor. In de eerste helft werd een positief financieel resultaat geboekt. Daarover bericht de website van de Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN).

Het Hoenderloo College is een onderdeel van de Hoenderloo Groep, waar jongeren verblijven die tijdelijk niet meer thuis kunnen wonen. Bij het Hoenderloo College krijgen 420 jongeren onderwijs, intern en extern, bijvoorbeeld via e-learning.

Begin deze week werd gemeld dat het Hoenderloo College door de Inspectie van het Onderwijs zou zijn aangemerkt als een school die kampt met een verhoogd financieel risico. Jan Coenders, manager van het Hoenderloo College, noemt dat 'oud nieuws'. Volgens Coenders heeft het Hoenderloo College in 2011 zelf de Inspectie van het Onderwijs geïnformeerd over een dalende financieringsgraad. Daarna zou – in samenspraak met de medezeggenschapsraad en vakbonden – adequaat actie zijn ondernomen om de financiële situatie te verbeteren. Gezien de goede halfjaarcijfers is het Hoenderloo College op de goede weg.

 

© Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres