rolstoel

DEN BOSCH - Het nieuwe Kinder Expertise Centrum (KEC) in Den Bosch heeft 15.000 euro gekregen om daar de buitenruimte ‘zone II' in te richten. 

In deze nieuwbouw van het expertisecentrum voor revalidatiezorg Tolbrug en de Mytylschool Gabriel in Den Bosch, wordt waarschijnlijk vanaf begin volgend jaar onderwijs, zorg, revalidatie en opvang geboden aan kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking.

De helft van het bedrag werd ingezameld tijdens de vierde editie van de zogeheten Sisterrun. De andere helft werd als ‘verdubbelaar' gedoneerd door de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

De Sisterrun is een Brabantse vrouwenloop om geld in te zamelen voor goede doelen die werken aan de verbetering van de leefomstandigheden van vrouw en kind.

De totale kosten voor de maatwerkvoorzieningen die het Kinderexpertisecentrum wil realiseren bedragen minimaal 250.000 euro. De Stichting Vrienden Jeroen Bosch Ziekenhuis helpt het KEC om de middelen te werven voor de gewenste extra voorzieningen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn Keitz