Examenleerlingen Goeree-Overflakkee ook getroffen door buikgriep

Voor examenkandidaten komt de buikgriep die nu heerst in Goeree-Overflakkee op een zeer slecht moment. De centrale schoolexamens zijn deze week namelijk van start gegaan. Twee scholen hebben al laten weten dat meer dan tien procent van alle leerlingen op het eiland getroffen is door buikgriep. Dat meldt Rijnmond.

Ruim 200 van de 1.500 leerlingen op middelbare school CSG Prins Maurits in Middelharnis waren maandag 13 mei ziek. Veel leerlingen kwamen op dinsdag 14 mei alweer naar school. Daarop heeft de school wel extra voorzorgsmaatregelen getroffen, De toiletten en deurklinken worden extra goed schoongemaakt.

Buikgriep 

Bij het RGO College in Middelharnis is een op de tien leerlingen ziek thuis. De leerlingen hebben van de school een brief ontvangen waarin er wordt gewezen op extra hygiëne. Voor de eindexamenleerlingen is het virus helemaal vervelend. Want als er een examen vanwege buikgriep niet gemaakt kan worden, dan kunnen ze hun herexamen pas over enkele weken gaan maken. Andere leerlingen weten dan al of ze geslaagd zijn of niet.

Vervelend virus, maar duurt niet lang 

Middelbare scholen en het ziekenhuis geven aan dat het een vervelend virus is, maar dat deze niet lang duurt. De meeste mensen die getroffen worden door buikgriep zijn vaak snel weer beter.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk