Passend Lezen lanceert educatieve podcast 'Lezen met je oren' voor docenten

Bibliotheekservice Passend Lezen presenteert met trots de boeiende en educatieve podcastserie Lezen met je oren!, gericht op het vergroten van leesplezier, woordbegrip en woordenschat voor kinderen en jongeren met een leesbeperking. De podcastserie, gehost door relatiemanager Janneke Bakker, is een bron van inspiratie voor iedereen die betrokken is bij het onderwijs en de begeleiding van kinderen met een leesbeperking. De serie biedt inzichten, tips en gesprekken met prominente gasten waaronder auteurs Bibi Dumon Tak en Jacques Vriens, professor Aryan van der Leij, een ervaringsdeskundige en onderwijsprofessionals. Dat meldt Passend Lezen.

De podcastserie is ontwikkeld voor leerkrachten en (ambulante) begeleiders in het speciaal onderwijs en het reguliere basisonderwijs en het voortgezet onderwijs, waar leerlingen met een leesbeperking zitten. De serie biedt luisteraars de mogelijkheid om te ontdekken hoe aangepaste lectuur (zoals gesproken boeken) het leesplezier kan vergroten. Daarnaast komen effectieve methoden om het woordbegrip en de woordenschat van kinderen met leesbeperkingen te verbeteren aan bod. Tot slot bieden de gesprekken met experts en succesvolle auteurs inspiratie op het gebied van inclusief lezen.

Kinderen met een leesbeperking ondersteunen 

De podcast draagt bij aan de missie van Passend Lezen om kinderen met een leesbeperking te ondersteunen en aan te moedigen om te lezen, ongeacht hun specifieke beperking. Informatievoorziening richting onderwijsprofessionals mag hierbij niet ontbreken. Irmgard Reijntjes, directeur van Bibliotheekservice Passend Lezen, zegt hierover: "We zijn enthousiast over de mogelijkheid om via onze podcastserie inzichten en inspiratie te delen die leerkrachten en begeleiders zullen helpen om het leesplezier van kinderen met een leesbeperking te vergroten. We geloven sterk in de kracht van inclusief lezen. Deze serie is een nieuwe stap in de richting van het bereiken van dat doel."

De podcastserie Lezen met je oren! is beschikbaar via verschillende (bekende) podcastplatforms en via passendlezen.nl/podcast.

Door: Nationale Onderwijsgids