Pikachu en andere Pokémon te zien in het Van Gogh Museum

Het Van Gogh Museum heeft sinds gisteren een aantal bijzondere gasten op bezoek. Pikachu, Munchlax enn Snorlax zijn te zien in het museum. Het museum wil nieuwe generaties beter bereiken en is daarom een samenwerking aangegaan met Pokémon. Dat meldt de NOS.  

Tot begin januari hangen er in het museum Pokémonschilderijen. De schilderijen zijn gebaseerd op de bekende werken van Van Gogh. Zo is Pikachu te zien met een grijze vilthoed op, dat is een verwijzing naar het werk Zelfportret met grijze vilthoed (1887). Snorlax en Munchlax zijn te vinden in een schilderij dat geïnspireerd is op De slaapkamer (1888). Voor kinderen is er ook een speciale Pokémon Adventure speurtocht langs de verschillende werken van Van Gogh.

Nieuw publiek naar het museum

Het doel van het museum is volgens directeur Emilie Gordenker niet om reclame te maken voor Pokémon. Het museum wil met de samenwerking juist meer nieuw publiek naar het museum trekken. “Kinderen en jongeren vinden Pokémon interessant, maar het is ook populair onder twintigers en dertigers”, aldus Gordenker.

Investering in de toekomst 

Als kinderen op jonge leeftijd naar een museum gaan, is dat volgens de directeur een investering in de toekomst. En het is natuurlijk ook erg leuk ‘om kinderen in het museum te hebben’.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk