Politie arresteert jongen voor online bedreigen school

Maandagochtend is er een minderjarige jongen uit Rotterdam aangehouden voor een bedreiging van een school via social media. Het dreigement gaf ontzettend veel onrust bij de school, ouders en leerlingen. Dit meldt de politie. 

Politie en Openbaar Ministerie nemen dit soort dreigementen heel serieus. Daarom is er gelijk een uitgebreid en onafgebroken onderzoek gestart en heeft de politie maandagmorgen een minderjarige jongen aangehouden. Gelet op de leeftijd en de persoon van verdachte is in overleg met het Openbaar Ministerie en ouders besloten dat de jongen via een alternatieve wijze wordt bestraft. Bedreigingen op welke manier op welk platform dan ook, online of offline, mogen niet ongestraft blijven, aldus de politie.

Spannend om te praten

Dit soort dreigementen bij scholen komt vaker voor. Meestal voor de grap. In dat geval kan het lastig zijn om daarover te praten. Maar de politie zegt te kunnen helpen. Scholieren die het spannend vinden om met de politie te praten, kunnen het misschien wel kwijt bij een leerkracht of een volwassene die  ze vertrouwen. Bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 kan ook. Zij kunnen iedereen verder helpen en alle gegevens blijven ook echt anoniem.

Door: Nationale Onderwijsgids