Normal_rss_entry-379023

Als het aan de Rotterdamse politiek ligt krijgen Rotterdamse leerlingen in het basis- en middelbaar onderwijs maandag vrij om de huldiging van Feyenoord bij te wonen. De motie die hiervoor werd ingediend door GroenLinks en D66 is aangenomen.

"Door het aannemen van de motie spreekt de gemeenteraad uit dat de huldiging als 'gewichtige omstandigheid' wordt gezien en daarmee een geldige reden is voor verlof", aldus fractievoorzitter van GroenLinks Judith Bokhove. Hiermee moet worden voorkomen dat leerlingen die geen vrij krijgen van hun school hun toevlucht nemen tot spijbelen.

De overkoepelende stichting BOOR, het bestuur van alle Rotterdamse openbare basis- en middelbare scholen - in totaal 75 scholen met 30.000 leerlingen - laat desgevraagd weten dat de keuze om leerlingen vrij te geven voor de huldiging aan de schooldirecteuren is.

Volksfeest

De Rotterdamse voetbalclub, die aanstaande zondag landskampioen kan worden, wordt bij winst maandag op de Coolsingel gehuldigd. Bokhove noemde de huldiging donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering "een volksfeest voor iedereen, waar jong en oud reikhalzend naar uitkijkt". Wel benadrukte ze dat maandag eventuele examens voor het voortgezet onderwijs voorgaan. "Je hart mag bij de huldiging liggen, je hoofd moet bij de examens zijn."

Toen Feyenoord in 2017 kampioen werd, stuurden leerplichtambtenaren voor de huldiging destijds een brief aan scholen met het verzoek om vrij-aanvragen voor Feyenoord goed te keuren.

Door: ANP