Politie onderzoekt rel met ouders op middelbare school in Middelburg

Er liggen vier aangiftes van mishandeling en bedreiging door twee ouders op een middelbare school in Middelburg bij de politie. Ouders kwamen op 11 april verhaal halen bij een leerling op CSW Toorop Talent College, maar eindigden met dreigementen uitdelen en te schoppen en slaan. De school schakelde daarop de politie in. Dit meldt PZC. 

Tijdens de confrontatie zou de moeder twee keer hoofddoeken van de hoofden van twee meisjes hebben getrokken en gebruikte ze haar been voor fysiek geweld. De vader zou volgens een getuige hebben gescholden en dreigementen hebben uitgedeeld. Zij was bang dat hij erna weer zou terugkomen.

Kort lontje

Volgens de directeur van de school hebben mensen een steeds korter lontje. “Dat zie je ook terug op school, waar je de maatschappij binnen hebt lopen. Mensen denken steeds meer te moeten redeneren op basis van rechten in plaats van op plichten. Zo van: de klant is koning”, zegt directeur Maurice Dechamps. Hij ziet dat ouders steeds vaker gedrag vertonen waar de school niets tegen kan beginnen. Vaak zijn het slechts vervelende telefoongesprekken, maar soms gaat het mis. Gelukkig heeft Dechamps in zijn 25 jaar Zeeuws onderwijs nog nooit zo’n situatie als op 11 april meegemaakt.

Drie leerlingen zijn tijdelijk geschorst.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky