DENK in Utrecht eist gebedsruimtes op scholen

De Utrechtse fractie van DENK in de gemeenteraad eist van het college van B&W actie. DENK wil dat alle openbare scholen in de stad een ruimte krijgen waar moslimkinderen kunnen bidden. De partij kreeg brede steun van de raad. Steun vindt DENK echter onvoldoende, zij willen meteen actie zien. Dat meldt RTV Utrecht. 

Op het Leidsche Rijn College meldden diverse leerlingen dat er sprake is van een gebedsverbod. De schoolleiding ontkende dat, maar wees later wel een verzoek voor een gebedsruimte van de hand. Volgens Iskender Simsenk van DENK is het gebedsverbod nog steeds van kracht op het LCR en dat is in strijd met de grondwet. Simsenk eiste dat er onmiddellijk actie werd ondernomen, al was het maar dat leerlingen in de pauze een sleutel kregen van een lokaal om in te bidden. DENK het nog het liefst dat de moslimkinderen een aparte  en permanente ruimte toegewezen krijgen. Zij moeten tenslotte vijf keer per dag bidden.

Opstelling Leidsche Rijn College 

Simsek noemt vooral de opstelling van het LCR schandalig. Hij maakte zich vooral boos op een statement van de school waarin stond dat er op school niet gebeden zou mogen worden. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk