Kabinet kijkt ook naar gratis schoolmaaltijden op middelbare scholen

Het kabinet kijkt ook naar gratis schoolmaaltijden voor middelbare scholen. Dat laat het ministerie van Onderwijs weten in reactie op een rondvraag van NOS Stories onder schoolleiders. Eerder werd zo’n regeling al gestart voor 500 basisscholen. Dat meldt de NOS. 

De meeste middelbare scholen gaven bij NOS Stories aan al zelf initiatieven opgezet te hebben. Er komen namelijk steeds vaker kinderen zonder eten naar school en de problemen lijken door de inflatie alleen maar erger te worden.

Geldgebrek 

Geldgebrek leidt ook tot andere problemen dan onvoldoende eten. De initiatieven variëren van gratis ontbijt of lunch, tot het in contact brengen met fondsen die kunnen helpen met het betalen van een laptop of schoolreis. 

Stichting Leergeld 

Stichting Leergeld ziet eenzelfde ontwikkeling als de schoolleiders van middelbare scholen. Het aantal hulpaanvragen steeg dit jaar enorm. Niet alleen ouders die leven van uitkering, maar ook werkende ouders trekken aan de bel bij Stichting Leergeld. De prognose is dat 160.000 kinderen dit jaar hulp nodig hebben. Vorig jaar waren dat nog zo’n 130.000 kinderen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk