Stripboek gemaakt van Spijt! van Carry Slee voor Week Tegen Pesten

Spijt!, het verhaal van Carry Slee dat voor het eerst verscheen in 1996, krijgt na de film en een musical nu ook een stripboek. Het verhaal is opnieuw uitgebracht omdat deze week de Week Tegen Pesten is. Van 26 tot en met 30 september zijn er verschillende initiatieven gaande. Waaronder dus dit uitgebrachte stripboek. Dat meldt Metro. 

Het boek Spijt! gaat over David, een scholier die spijt heeft als hij hoor dat zijn gepeste medescholier Jochem zelfmoord heeft gepleegd. David was zelf niet echt gemeen tegen Jochem, maar hij nam het ook niet voor hem op.

Het verhaal 

Het stripboek is geschreven vanuit het perspectief van David uit klas 2B van de middelbare school. Eén van zijn klasgenoten is Jochem. Jochem is dik en wordt daarom veel gepest door medeleerlingen en zelfs zijn mentor doet mee. Jochem lacht zelf soms ook om het getreiter, maar wanneer David eens bij hem thuis langskomt om een boek terug te brengen heeft hij pas door hoe erg het getreiter is. 

Inclusief 

Het is wel opmerkelijk dat David in het stripboek wordt afgebeeld door een gekleurde jongen. In de film is dat namelijk niet zo. Schrijfster Carry Slee: “Kinderen willen toch ook zichzelf zien als ze een stripboek lezen. Inclusiviteit is helemaal van deze tijd.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk